Referat: Centralvägens IBK - Bele Barkarby IF IBF

Centralvägens IBK står för motståndet. De har lagt ned representationslaget och satsar allt krut på veteranserien
vilket naturligtvis resulterat i en respektingivande förstaplats så här långt.

Någon har läst Mourinhos taktikbok och parkerat en långtradare i Breddenbacken!
Nåväl, lagom sena samlas vi i ett av Väsbyskolans omklädningsrum och jag försöker peppa lite med att fråga hur de spelade när vi åkte på stryk här senast.
Långbollar, kontringar och vi lyckades då med konsttycket att förlora trots att vi gör 11 mål...
3 minuters uppvärmning och jag inser genast en av faktorerna med denna hall som jag hittills aldrig lämnat med 3 poäng, vare sig som spelare eller ledare.
Röda bollar!
Förmodligen skulle jag ha problem med neongula fotbollar, men röda innebandybollar!

Jag går inte in på detaljer om den första perioden, vi förlorar den med 3-0 och man kan gott säga
att den är en avspegling av europeisk politik, vi har inte lärt oss någonting.

Klopp-Westén får ta ton redan i första periodpaus men jag hör inte den där klassiska hårtorken
med inslag av juniorinnebandy utan korta men bestämda direktiv. Att vi måste köra med fasta backpar snappar jag upp och backar är ju det som ligger mig varmt om hjärtat.
Backar som täcker alla skott och rensar mina returer.

I andra perioden drabbas Centralvägen av Dyrhagesyndromet (3-0 ledning i paus...) och vi tar över mer och mer.
Patrik som körde målvaktsträning med vinglas på lördagkvällen glömde bort sin hopplappade hand och stänkte in
3-1. 18 (!) sekunder senare skickar Hellman en supermacka till Sparre som anammat den nya regeln om hög klubba vid skott och dunkar in 3-2, stenhårt. Niklas Holmgren hade tappat rösten om han kommenterat.
2 minuter senare är jag för långt ute och räddar och returen får Ahlstrand ta hand om. Problemet är att Johan har en klubba i handen och alltså inte får ta min plats i målområdet.
Straff!
På något sätt lyckas göra mig tillräckligt stor och straffen går i kryssribban och ut = Räddning!
Några frilägen från Centralvägen och missade målchanser från oss och perioden är slut, vi vinner den med 0-2.

Tredje perioden börjar bra och efter nästan 4 minuter har vi 3-3 tack vare debutanten Mats Rönnlund.
Traditionen bjuder att man tar med sig matchbollen från första seriemålet men jag hoppas verkligen att Matte inte fick med sig någon röd boll hem.

Man borde filma matcherna för jag kommer verkligen inte ihåg matchdetaljerna.
Om det beror på att man bara minns de roliga sakerna i livet eller om det har med åldern att göra låter jag vara osagt, men Centralvägen går sakta men säkert ifrån till 5-3.
Matte tänder hoppet med sitt 5-4 i sextonde minuten och jag hoppar av för spel i numerärt överläge i slutminuterna
men det enda det resulterar i är att Boris får sätta sig för trängning, allt för att hamna i protokollet....
Även en Centralvägenspelare får sitta 2+10 för osportsligt uppträdande.
Om det är hans långtradare eller de röda bollarna får vi ingen riktig klarhet i.

Nu laddar vi om, glömmer säsongens första förlust och ser fram emot kommande lördag då vi tar emot Bro som lämnar varglyan och hälsar på i Borgen kl. 18:30.